Curs de scriere creativă cu Shaun Levin (Domestika) – recenzie

Domestika – Creative writing for beginners: Bringing your story to life, Shaun Levin

Dintr-o întâmplare de marketing/targeting done right pe Instagram, mi-a apărut reclama pentru cursul acesta de pe platforma Domestika și am intrat să văd despre ce e vorba. Inițial mă gândeam că poate e prea mult axat pe ficțiune, însă nu a fost așa.

Înainte să-l cumpăr am căutat online păreri, review-uri despre curs, dar nu am găsit. Luând asta în considerare plus faptul că mi-a fost foarte util, trebuia să fac un articol despre el. Fiind redus ca preț am zis că oricum ar fi nu mi-ar părea rău, neinvestind o sumă mare.

Așadar, am început cursul Creative writing for beginners: Bringing your story to life predat de Shaun Levin pe platforma Domestika și din start te pune la lucru. În fiecare segment al cursului sunt exerciții scurte menite să te ducă la revelații legate de scris, exerciții care să îți stimuleze inspirația și creativitatea.

Pe lângă faptul că sunt exerciții care mi s-au părut foarte utile, mi-a plăcut și că Shaun Levin insistă mult și pe a te pune să te gândești care e identitatea ta ca scriitor/scriitoare, ce înseamnă pentru tine a fi scriitor/scriitoare și care sunt obiceiurile și lucrurile care te fac să te simți ca un scriitor/scriitoare.

Te ghidează cum să intri într-o atmosferă prielnică scrisului dar și cum să găsești inspirație și ajutor acolo unde nu te-ai aștepta. De exemplu, un exercițiu pornește de la analiza vizuală a unei căpșuni, după care treci și la celelalte simțuri, descrii pe scurt ceea ce simți și vezi la final ce ai obținut. Un alt exercițiu presupune să scrii ceva legat de istoria unei părți a corpului tău.

După ce ai făcut acest tip de exerciții plus altele din curs, Shaun Levin te ghidează spre o analiză a ceea ce ai scris pentru ca mai apoi să și editezi textele.

Pe lângă tips and tricks cu și despre scris, ai parte și de recomandări de cărți, podcast-uri și locuri unde ți-ai putea înscrie textele dacă ești interesat/ă de asta.

Scopul cursului e și de a te ghida spre a face un proiect, a scrie un text pe un anumit subiect pe măsură ce parcurgi cursul. Așadar, e și o provocare la mijloc și poate chiar o metodă de a ieși din writer’s block dacă te simți în acea poziție.

Per total, cursul acesta despre scris de pe Domestika mi s-a părut un material fain și foarte util. Pe mine m-a pus des pe gânduri, am și intrat într-un mic rabbit hole și am început să analizez câțiva dintre scriitorii preferați, de cărți sau filme. Mi-a deschis niște perspective noi legate de scris și acum am și niște ancore sau practici pentru când simt că nu merge treaba.

Bineînțeles, utilitatea unor astfel de cursuri are și o componentă subiectivă. Poate deja știi deja prea bine informația sau nu rezonezi cu profesorul. Însă eu cred că merită încercat cu atât mai mult dacă îl găsești și la preț promoțional.

Recent, același profesor, Shaun Levin, a scos un curs nou de scris pe aceeași platformă numit Short story writing: Create fiction from personal experience. Deci merită dat un ochi și pe acolo dacă ești interesat/ă de subiect, dacă nu, poți explora alte categorii creative de pe Domestika.

Tu ai făcut cursuri pe platforma Domestika?  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.