Cărți pentru introvertiți

Dacă ar fi să fac o listă cu cărțile care mi-au fost cele mai utile până acum cele de mai jos ar fi cu siguranță pe aceasta.

M-am gândit să fac o listă cu cărți (pe care probabil o voi mai completa în timp) pe un segment mai nișat, pentru că mă gândesc că ar fi utile și altora. Utile în sensul că te ajută să te cunoști mai bine și să-ți lămurești niște întrebări.

Dacă și tu ești introvertit/ă probabil că o să citești cărțile de mai jos, mai ales prima din listă, și o să îți spui în gând „ok, acum înțeleg de ce m-am comportat așa, de ce am simtit așa, de ce am gândit așa. It all makes sense now.”

Poate ești doar curios/curioasă care-i faza cu introvertiţii și atunci prima carte te va lămuri. Poate ai deja o anumită idee despre acest subiect, dar ai și unele eronate, cum am avut și eu, și atunci cartea lui Susan Cain îți va clarifica ce înseamnă să fii introvertit.

Celelalte două nu sunt legate direct de subiect, ci cumva tangențial. Te pot ajuta să îți înțelegi mai bine anumite emoții, gânduri și în special a doua carte te va convinge cât de valoroasă e vulnerabilitatea și ce important e să o cultivi.

A treia carte face o analiză a persoanele care resimt mai intens anumite emoții sau pentru care anumite situații sunt mai emoționante decât pentru alte persoane. Dacă ți s-a spus în trecut „ești prea sensibil/ă” în diverse situații, cartea lui Elaine Aron te va lămuri în acest sens.

Mie toate trei mi-au oferit un plus de valoare și mă întorc constant la vorbele autoarelor lor, mai ales în cazul lui Brené Brown și Susan Cain deoarece au Ted talk-uri. Brené Brown are numeroase apariții publice și interviuri și e o plăcere să o ascult de fiecare dată.

Am numit această listă ca fiind pentru introvertiți pentru că simt că pe mine m-au ajutat foarte mult mai ales pentru că îmi place să fac introspecție și să înțeleg de ce gândesc și simt într-un anume fel.

Dacă ești și tu introvertit/ă sper să îți fie și ție de folos cel puțin cât mi-au fost mie.

Am să mai revin cu titluri pe măsură ce le descopăr.

1. Quiet – Susan Cain

2. Daring Greatly – Brene Brown

3. The Highly Sensitive Person – Elaine Aron

Dacă vrei să scriu și pentru tine sau să colaborăm, scrie-mi la: olga.petcu@outlook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.