Cafea bună în Cluj-Napoca (alegerile mele)


Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Având în vedere că pe Instagram nu am mai postat de ceva timp poze cu cafea, mă gândeam că ar fi cazul să restabilesc echilibrul și să fac o postare pe blog în care să povestesc puțin despre cafea și cafenelele mele preferate din Cluj-Napoca. Nu neapărat în ordinea preferințelor (sau poate că da).

Dacă încă nu ai încercat cafeaua de specialitate îți recomand să o faci cu următoarea ocazie, pe strada cafelei ai de unde alege (așa am denumit eu b-dul Eroilor). Dacă nu îți place măcar te-ai ales cu o poză trendy pentru Insta. #latteart

O dată ce am trecut pragul a astfel de locuri și m-au „forțat” să nu mai pun zahăr în cafea (crede-mă că merită sacrificiul), I never turned back. Am devenit rapid fan și sunt loială flat white-ului. Atât de loială încât am menționat acest fapt și în descrierile profilelor mele de social media. So millenial of me. Flat white-ul a devenit una dintre plăcerile mele de weekend dacă ajung prin centru.

Mi-am luat și pahar reutilizabil în caz că iau cafeaua to go. Uneori îl uit acasă și mă simt ușor vinovată că folosesc paharele de unică folosință, însă lucrez la acest obicei. Chiar dacă nu iei cafea de specialitate, ci una obișnuită to go, îți recomand să îți iei pahar reutilizabil și să minimizezi măcar în cazul acesta consumul de obiecte de unică folosință sau de plastic. Găsești pahare reutilizabile la preț OK la DM sau, if you are feeling spendy, poți să iei de la Cărturești paharele de la brand-ul Ecoffee cup sau tot online poți găsi paharele KeepCup, brand care are și pahare de sticlă.

Acestea fiind zise, urmează lista cu alegerile mele:

 1. Narcoffee

2. Brewtiful/Brew Brothers

3. Meron

4. Tucano

View this post on Instagram

Life motto

A post shared by Olga Petcu (@olga.petcu) on

5. Olivo

6. Roots

7. Espresso Studio

Știu că mai sunt multe cafenele în Cluj și în multe dintre ele încă nu am intrat, dar am în plan. Preferatele tale care sunt? Ai încercat cafeaua de specialitate?

Dacă vrei să scriu și pentru tine sau să colaborăm, scrie-mi la: olga.petcu@outlook.com

2 comentarii

 1. Hello,
  Ma numar și eu printre acele persoane care nu pot rezista gustului, mirosului și mai alea aspectului unei cești bune de cafea. N-ai cum sa-i fi irezistibilă unei astfel de licori! 💛
  Pentru ca ești din Cluj, iti recomand cafeaua din London [Str. Piezișă]. Cafeaua o găsești sub același nume. E geniala. Eu m-am îndrăgostit de ea!
  Abia astept sa o încerc pe cea de la Flat White. Cu prima ocazie o voi savura! 🙂
  Spor la degustat!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.