Cum să (nu) dai feedback

anton-sukhinov-428279-unsplash
Photo by Anton Sukhinov on Unsplash

Se dă situația următoare: ți se oferă să testezi un produs, la un stand dedicat, de către reprezentantul de la fața locului. Guști și pe măsură ce produsul trece de papilele gustative și își croiește drum către stomac, se instalează și dezamăgirea pentru că produsul e mult mai slab decât te așteptai.

Dar reprezentantul îți urmărește reacția și te și întreabă cum ți se pare. Și dintr-o jenă iraționala nu ai deloc o reacție sinceră și dai un feedback pozitiv când nu e deloc cazul.

Și da, vorbesc despre ceva ce mi s-a întâmplat recent și apoi, ca un overthinker ca la carte ce sunt, am tot stat să mă gândesc de ce am reacționat în felul acela. Ce anume m-a intimidat. Feedback-ul nesincer nu ajută pe nimeni: nici brand-ul și nici consumatorul.

Da, am încercat doar un singur sortiment al acelui produs și nu poți judeca toată gama după un singur sortiment, nu e în regulă să generalizezi. Dar e greu să nu te lași influențat de acest sentiment de dezamăgire mai ales când brand-ul se vrea a fi cu ceva pretenții, iar ținta e probabil de la middle class în sus.

Mai multe detalii despre brand nu o să dau pentru că nu despre asta e vorba aici, ci despre felul în care dăm feedback despre un anumit produs.

Ție ți s-a întâmplat să afirmi despre ceva că îți place când nu e deloc așa? Și aici excludem cazuri din familie când uneori efectiv n-ai de ales pentru că riști să fii dezmoștenit.

Să-ți fie atât de jenă să-i zici omului că nu-ți place acel produs încât nu iese nimic negativ pe gura ta, dar probabil te dă de gol limbajul corporal.

Nu? Doar mie mi se întâmplă? OK.

Acum că am realizat asta și am dezbătut problema aici, îți dai seama că data viitoare am să inspir adânc, las jena la o parte și o să formulez o părere sinceră. Deja m-am deconspirat de bunăvoie, prin urmare trebuie să fac o schimbare de atitudine.

Tu cum reacționezi când ești pus/ă on the spot și ți se cere o părere? Ești autentic în răspunsul pe care îl dai sau încerci să răspunzi într-un fel care să dea bine pentru că presiunea de a fi on the spot o resimți prea mare și te simți poate prea vulnerabil/ă?

olga signature purple

Dacă vrei să scriu și pentru tine sau să colaborăm, scrie-mi la: olga.petcu@outlook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.