Cum a fost conferința „The Woman” – Cluj-Napoca 2018

the-woman-2017-new

Așa cum vă spuneam în articolul anterior, anul acesta a fost a 7-a ediție The Woman iar eu am participat pentru prima dată.

Printre motivele pentru care am vrut să merg a fost țelul meu de a-mi ieși din zona de comfort chiar și într-o măsură cât de mică pentru a-i dovedi creierului meu că nu se va întâmpla nimic tragic dacă încerc lucruri noi asupra cărora am rețineri, însă de pe urma cărora știu că aș avea de câștigat.

Unui dintre scopurile mele la această conferință, în primul rând, a fost socializarea/networking-ul pentru că dacă ar fi după instinctul meu și starea mea de fapt, de om introvertit, aș sta doar în casă #CelMaiBunPlan. Who’s with me?

Însă, trebuie să recunosc că și persoanele invitate să vorbească au fost un mare magnet. Nu puteam să ratez multitudinea de discursuri cu mult potențial și nici cafeaua de la Meron #FlatWhite4Life. Cel mai curioasă eram de panel-ul de debate și de discursurile următoare (nu neapărat în ordinea aceasta): al Elei Moraru, Melaniei Medeleanu și Olgăi Johnson-Antonova. În cea mai mare parte, aceste discursuri au fost pe măsura așteptărilor.

Panel-ul mi-aș fi dorit să dureze mai mult pentru că, pe măsură ce se preluau întrebări din sală, discuția a devenit tot mai interesantă, iar acest tip de situație în care ai ocazia să pick the brain of people cu multă experiență în spate, care au povești de împărtășit, poate deveni o oportunitate inedită de învățare. În ceea ce privește educația, am rămas cu o idee foarte importantă și prea subestimată chiar și în școlile noastre:

„Să-i învățăm cum să pescuiască, nu să le dăm pește.”

Printre altele, Ela Moraru a vorbit, referitor la cum se implică Google în educație, despre programul lor gratuit „Atelierul digital” unde poți dobândi diverse cunoștințe despre online inclusiv unele esențiale de marketing online. Cursurile sunt bine structurate și sunt în limba română, ușor de reținut și de aplicat imediat. Îți recomand să le încerci chiar și numai din curiozitate.

20180321_172029

Dacă încă nu știai, ei bine, industria modei este al doilea cel mai mare poluator la nivel global, problemele începând chiar din fazele inițiale când se culege materia primă pentru ceea ce vor deveni hainele pe care le vei purta. Prezentarea Olgăi Johnson-Antonova a fost un wake-up call important pentru mine pentru că, recunosc, nu eram prea conștientă de această problemă. Voi face mai mult research de acum încolo și voi fi mai atentă la ce cumpăr.

Intenționat am ales să discut spre final despre discursul Melaniei Medeleanu pentru că a fost probabil cu cel mai mare impact, emoționant și cu cele mai mari șanse de a-ți fi rămas întipărit în memorie. If you’ve been living under a rock și nu știai deja, ei bine, Melania Medeleanu e unul dintre fondatorii MagiCAMP despre care poți afla mai multe aici. Anul trecut au desfășurat o campanie pentru a aduna fonduri pentru o casă în București care va servi drept cămin pentru părinții sau aparținătorii care vin, de la distanță, cu copiii, la tratamente oncologice.

În contextul educației și al felului în care ne putem implica în sprijinul comunității sau chiar al unui singur individ, Melania a demontat, rând pe rând, principalele motive pentru care oamenii nu vor să se implice în cauze precum MagiCamp:

  • „Sunt prea mic.”
  • „Nu pot.”
  • „Nu am timp.”

Cu determinare, dar și cu multă emoție și lacrimi reținute, sălii de ascultători i s-a dat o lecție importantă și poate, cel puțin, se vor gândi de două ori înainte să invoce motivele de mai sus pentru a face o schimbare în viața cuiva la nevoie.

Recunosc că eu mi-am înfrânat niște lacrimi, în timp ce în sală am văzut persoane ștergându-și-le de la ochi. Exemplele din experiența Melaniei cu copiii, dar și discursul ei per total, cu siguranță au inspirat mai multe persoane din sală și le-au încurajat și motivat să ajute pe cineva la nevoie pentru că o provocare, durerea și suferința sunt mai puțin copleșitoare atunci când sunt împărtășite.

Chiar și numai prin prisma acestui discurs, participarea la conferința The Woman a meritat. Celelalte discursuri și persoanele din online pe care le-am cunoscut și offline, au fost un bonus foarte bine venit al unei zile pline și al unui eveniment bine organizat cu descrierea căruia sper că ți-am stârnit curiozitatea. Poate te-am convins să vrei să participi în viitor la evenimentele care se vor desfașura sub brand-ul The Woman. Poți verifica pe site ce evenimente mai urmează anul acesta, dar și când va lua loc, anul viitor, conferința.

olga signature purple

Dacă vrei să scriu și pentru tine sau să colaborăm, scrie-mi la: olga.petcu@outlook.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.