Conferința The Woman: Always be the better you

the-woman-2017-new

Educația sau lipsa ei e una dintre acele variabile care influențează puternic o societate pentru că se reflectă în fiecare acțiune a cetățenilor ei. Iar aici nu e vorba doar de cunoștințele de cultură generală sau de cele legate specific de un domeniu academic. E vorba și de felul în care ne comportăm unii cu ceilalți și chiar cu noi înșine aici intervenind aspecte precum inteligența emoțională care ar trebui și aceasta să fie un focus esențial la școală.

Indiferent la ce alegem să ne concentrăm în mod specific, educația ca obiectiv general ar trebui să fie un proces continuu la care să nu renunțăm pe parcursul vieții.

În diferite contexte, atât la nivel național cât și global, se discută mult pe acest subiect și despre felul în care educație trebuie să evolueze în școli.

Un alt mare focus al momentului la nivel global sunt femeile. Aici contextele negative, din păcate, au ocupat parțial atenția publicului: fie că e vorba de mișcarea „Me too” despre abuz sau „Time’s up” despre a atrage atenția asupra faptului că femeile sunt plătite mai puțin decât bărbații în joburi similare. E bine că se discută public și se implică voci cu public numeros și cu influență în aceste mișcări, pentru că e dramatic că aceste aspecte încă mai constituie probleme și femeile trebuie să lupte pentru niște nedreptăți și drepturi de bază.

Dar mai sunt și multe contexte pozitive, pe de altă parte, câteva dintre ele fiind următoarele și da, știu că sunt părtinitoare referitor la domeniu:

  •  filmul Wonder Woman, regizat de Patty Jenkins, a devenit filmul din categoria superhero origin movie cu cele mai multe încasări dintotdeauna, depășit doar de Spiderman. Pe lângă încasări uriașe și review-uri majoritar pozitive, filmul a servit drept inspirație, iar personajul Diana ca role model pentru fetițe.
  •  Greta Gerwig a devenit cea de-a 5-a femeie regizor nominalizată la Oscar (anul acesta a fost ediția 90) pentru filmul ei semi-autobiografic Lady Bird (prima femeie a fost nominalizată în 1977).
  •  în 2017, Reed Morano a devenit a treia femeie care a câștigat un Emmy pentru cel mai bun regizor, premiul fiind pentru munca ei la „The Handmaid’s tale”, din nou o poveste cu un mesaj important în contextul actual.

Ei bine, anul acesta conferința The Woman care se află la a 7-a ediție, aduce aceste două lumi împreună, focusul acesteia fiind educația și importanța continuității acesteia. În cadrul temei principale The Woman: Always be the better you, conferința promovează impactul pe care educația îl are asupra societății:

Education. Inspiration. Development – the words that define the role played by The Woman community in the modern social landscape. We believe that one woman with one powerful personal story can change communities, and for this reason, we gather every year to celebrate the achievements of female leaders and inspire the next generation of strong, independent women.

The 7th edition of The Woman promotes the impact education has on society under the main theme The Woman: Always be the better you, thus trying to answer the international need for educational models that change communities.”

Approximately 300.000 young people aged 18 – 24 from Romania abandoned school in 2015, while approximately 377.000 are considered NEETS (not in employment, education or training), according to Eurostat data. Education is the pillar for change in order to help communities and societies grow. Education is a continuous process that goes beyond the formal educational system or age.

The Woman Leadership Conference promotes a continuous educational process through the chosen themes and debates that are brought forward throughout the event.”

Anul acesta, printre speakeri se numără:

Melania Medeleanu – Founder MagiCAMP

Ela Moraru – Country Business Development Manager Google Romania

Iuliana Tudor – TV host and producer

Cătălina Ponor – The best gymnast in Europe in 2017

Alexandra Murray – Alexandra Murray (Vice President Focused Service Hotel Operations, Europe, Middle East & Africa @ Hilton Worldwide)

Conferința The Woman va avea loc în 21 martie 2018 la Grand Hotel Italia iar pentru bilete și alte informații puteți accesa site-ul oficial AICI.

19554657_2319526394740368_6354667405409095120_n

olga signature purple

 

 

Dacă vrei să scriu și pentru tine sau să colaborăm, scrie-mi la: olga.petcu@outlook.com

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.