Rezumat de noiembrie

negative-space-macbook-ipad-notes-coffee-thought-catalog

Luna noiembrie am început-o cu un mare avânt de a face treabă bună și mai multă decât de obicei pe blog. Am zis că voi scrie cât mai mult, trei articole pe săptămână minim despre tot felul de lucruri care interveneau spontan, mă inspirau și mi se părea interesante. Însă, după vreo două săptămâni, m-a tentat foarte tare ideea de a face niște fotografii christmassy câtorva prietene și să încep ușor să mai îmi completez cunoștințele de fotografie și de editare foto pentru că ar fi niște abilități folositoare în blogging și ar fi și o activitate faină de intrat în spiritul Crăciunului.

Și uite așa mi-am petrecut, în mare parte, următoarele 3 săptămâni: printre sute de poze, tutoriale de editare foto dar și clipuri și alte materiale teoretice despre fotografie. M-a acaparat total pentru că voiam ca la început de decembrie să fie gata pozele de Crăciun ca să le pot da fetelor eventual să posteze pe social media dacă vor.

Nu neg că spre final de noiembrie m-a luat și un sentiment de vină pentru că am abandonat blogul și avântul care m-a ținut două săptămâni vreme de 5 articole. Poate sună puțin, însă a fost ceva nou pentru mine să creez atâta conținut la modul spontan, neplanificat. Așteptam să-mi vină o idee de pe undeva și apoi o detaliam pe blog (știu că nu e cea mai bună abordare de a face treabă).

Intenția finală era de a crea un obicei pentru modul meu de gândire. De a canaliza cât mai multă energie creativă și resurse mentale către a scrie conținut folositor, sper, și pentru a intra într-un anume ritm care să-mi permită să scriu des fără a mă agăța de iluzia perfecțiunii. Lucru pe care plănuiesc să-l reiau și astfel să-mi echilibrez activitățile de învățare. Să le alternez de fapt.

E foarte tentant să mă las absorbită de o singură activitate, cum a fost cu fotografia, însă nu e ok pentru că blogul a avut de suferit. Nu-mi pare rău că mi-am petrecut în acest mod jumătate de luna noiembrie pentru că mi-am dat seama că e un skill pe care mi-ar plăcea mult să-l dezvolt, mai ales cel de editare. Plus că am descoperit că îmi place fotografia de portret și urmează să aprofundez și acest lucru. Dar în mod ceva mai echilibrat, după cum spuneam.

Partea bună e că, fiind concentrată pe aceste două activități, luna noiembrie a trecut destul de repede și acum suntem în cea mai festivă lună din an. In plus, am idee despre ce vreau să mai învăț și cu ce să-mi petrec timpul într-un mod mai productiv. Acum e decembrie și voi începe din nou să mă concentrez pe blog pentru că deja am conținut care așteaptă să fie publicat, plus câteva cărți de citit despre care să vă povestesc.

P.S. Apropo de scris: cei dintre voi care creați conținut online, scrieți cu diacritice sau nu? Știu că părerile sunt împărțite, dar mie mi se pare mai profesională toată treaba dacă scriu cu diacritice. Când văd un articol fără ele online mi se pare neterminat și cumva neîngrijit. De aceea mă străduiesc foarte tare să le pun pe toate chiar dacă nu îmi face plăcere pentru că încă nu m-am obișnuit să scriu din prima cu ele. Tot timpul le adaug ulterior chiar dacă mănâncă ceva mai mult timp. M-am obișnuit să scriu mult mai repede fără ele și a le pune din prima e parcă un efort conștient prea mare și mă încetinește. Dar nu mă simt total vinovată pentru că faptul că le adaug la final e o ocazie în plus de a verifică greșelile de scriere. Și acum am terminat acest mic rant tehnic. Creatorii de conținut sigur mă vor înțelege. Venting session over :))

 

olga signature purple

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.