Beauty and the beast

După luni de așteptare, putem vedea în sfârșit la cinema filmul „Beauty and the beast”. Precum filmul „Cinderella” din 2015, „Beauty and the beast” a ieșit tot din mâinile dibace ale celor de la Disney care se pare că au în plan să readucă pe marele ecran, ca live action movies, mai multe dintre desenele lor devenite deja clasice.

În caz că nu știi deja, „Beauty and the beast” e povestea frumoasei și iubitoarei de cărți pe nume Belle și a înfricoșătoarei bestii, care e de fapt un prinț care a fost blestemat de o vrăjitoare, putând fi salvat doar dacă o fată se va îndrăgosti de el. După ce tatăl lui Belle, care pornise către un târg, nu revine acasă la timp, ajungând prizonier în castelul bestiei, Belle pornește în căutarea lui. Astfel, ajunge și ea la castel și îi propune bestiei să îi elibereze tatăl și, în schimb, va rămâne ea prizonieră.

Pe lângă bestie, la castel locuiau și alte persoane, dar atunci când prințul a fost transformat în bestie, ei au fost transformați în obiecte. Aceștia sunt cei care își pun speranța că Belle poate fi cea care va rupe blestemul abătut asupra lor și, zi de zi, încearcă să-l îmbuneze pe prinț și să-l facă să se poarte frumos cu Belle pentru ca ea să poată să-l vadă cu alți ochi și eventual să se îndrăgostească de el.

Prințul și ajutoarele lui de la castel au fost blestemați, după ce într-o noapte o bătrână și-a făcut apariția la castel cerând adăpost peste noapte, oferindu-i prințului un trandafir drept plată. Prințul, fiind nemilos și arogant, a refuzat trandafirul și a izgonit-o pe bătrână. În acel moment, ea s-a transformat într-o femeie foarte frumoasa care s-a dovedit a fi o vrăjitoare. Scuzele prințului nu au avut nici un efect, vrajitoarea pedepsindu-l. Trandafirul anterior pomenit, va servi ca un soi de amintire și ca atenționare că blestemul va deveni ireversibil odată ce trandafirul își va pierde toate petalele.

Cei de la Disney au reușit din nou să facă o treabă foarte reușită. Filmul este exact așa cum ți-ai putea închipui. Plin de magie, cu decoruri spectaculoase și melodii care creează dependență. Mai avem parte de câteva scene înspăimântătoare, dar și de umor neașteptat și, bineînțeles, multă muzică. Rolul lui Belle e jucat de Emma Watson și, chiar dacă nu mi-aș fi imaginat-o ca prințesă Disney, rolul i se potrivește tare bine rolul, poate mai bine decât m-aș fi așteptat.

Comparat cu desenele animate, aici, scenariul conține poveștile lui Belle și ale bestiei și informații despre părinții lor, lucru care mi se pare binevenit. În ce o privește pe Belle, aflăm ce anume a pățit mama ei și care i-a fost soarta și astfel ne ajuta sa plasăm poveste într-un naumit interval temporal specific, iar în ceea ce privește bestia, de asemenea, aflăm soarta părinților lui, dar mai aflăm și de ce au fost pedepsite, de către vrăjitoare, și ajutoarele lui de la castel.

Pe lângă aceste adiții și alte câteva mici schimbări, filmul urmează în general linia desenelor din 1991. Mai ales dacă le-ai văzut sau revăzut recent, probabil filmul nu te va surprinde în ceea ce privește povestea. Însă, din punct de vedere vizual, filmul e minunat și nu o să te saturi din a-l privi, iar cele două ore ți se vor părea, probabil, prea scurte. Legat de muzică, imediat ce am ieșit din sala de cinema am vrut instant să intru pe Deezer să caut soundtrack-ul ca să-l ascult încontinuu. Cum am făcut și cu cel din „La la land”. „Beauty and the beast” e musai de văzut în cinema, 3D sau nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.