Fifty Shades Darker

Mai toate review-urile sunt „întunecate”, pe Rotten Tomatoes filmul având un procentaj de 9%. Acest procentaj îi face cinste, pentru că este chiar atât de slab. Cred că actorii regretă că s-au implicat în acest proiect care promitea inițial. La primul film oamenii erau puși pe treabă, să facă ceva bun pentru marele ecran, dar se pare că autoarea a făcut tot posibilul ca să mențină același standard de care ne-am „bucurat” cei care am îndrăznit să citim parte din serie. Însă, fanii cărților cel mai probabil se vor bucura de acest film, le va plăcea și probabil asta contează cel mai mult până la urmă. Primești exact ceea ce te aștepți dacă ești cât de cât familiar cu cărțile.

Așa cum am menționat deja, părerile negative se regăsesc în majoritatea review-urilor. Deși, pe măsură ce urmăream filmul, chiar dacă după vreo oră și un pic deja am început să mă plictisesc, îmi treceau prin minte tot felul de comentarii negative și lista se tot lungea, am decis să mă strădui să fac o schimbare de perspectivă pentru review și să mă concentrez mai mult pe ceea ce mi-a plăcut și mai puțin pe elementele negative. Dar întâi un mic rezumat.

La finele primului film, Ana și Christian se despărțiseră în urma anumitor evenimente și a unor false expectanțe din partea Anei. Așadar, acest al doilea film începe prin a ne arăta în primul rând ceea ce face Ana acum fără a se întârzia foarte mult reîntalnirea ei cu Christian care insistă ca ea să-i mai dea încă o șansă și cei doi să formeze din nou un cuplu. De fapt, nici nu e nevoie de prea multe insistențe pentru că Ana decide în favoarea lui Christian rapid. Astfel, cei doi revin la activitățile cu care ne-au obișnuit deja: Christian pune monopol pe viața Anei și încearcă să controleze tot ce mișcă în preajma ei, iar ea își reîncepe misiunea de a-l descoase în legătură cu trecutul dramatic și reia încercările de a-l schimba și a-l face partenerul de care are ea nevoie.

Există o mică tentativă de a aduce un element thriller poveștii, dar nici acesta nu se își îndeplinește funcția pentru că e plasat prea sporadic și fără prea multă eficiență pentru avea un efect real și amenințător asupra acestui cuplu. Filmul e mai degrabă„ The Ana and Christian Show” pentru că orice altceva ce se întâmplă în exteriorul relației lor, ca elemente de poveste, sunt doar niște elemente de decor care în final nu influențează cu mare lucru desfășurarea poveștii.

Filmul nu e nici pe departe atât de dramatic pe cât vrea să fie, iar unele scene care se doresc serioase mai degrabă ajung să fie comice și să stârnească râsul, ceea ce s-a și întâmplat în sala de cinema. Pe de altă parte însă, scenele care sunt intenționat comice chiar își fac treaba, iar umorul e asumat. Acesta e unul dintre lucrurile care mi-au plăcut. Dakota Johnson chiar se achită bine de atitudinea awkward pe care o are uneori și aduce o notă de umor bine venită. Îi iese bine awkwardness-ul care e de așteptat în anumite situații și chiar mi-a fost simpatică în acele momente.

Ce mi-a mai plăcut la film a fost coloana sonoră. La fel ca în cazul primului film, au făcut alegeri bune și aici precum Halsey, Sia, Tove Lo și se poate auzi chiar și un cover foarte fain la una dintre cele mai faine piese de la Coldplay, The Scientist, cu care chiar începe filmul dacă bine îmi amintesc.

Primul „Fifty Shades” mi s-a părut mult mai dark în tonalitate decât acesta, deși această parte se presupune a fi mai dark. Diferența față de primul e semnificativă din acest punct de vedere. Un critic de film compara „Fifty Shades Darker” cu un clip de muzică pop. E chiar atât de ușurel, până și în ceea ce privește atitudinea lui Grey care aici e și mai puțin credibil ca personaj cu un trecut tulbure a cărui influența i se citește (sau ar trebui să i se citească) în deciziile din viața personală și în atitudine.

Dacă ți-au plăcut cărțile cel mai probabil o să-ți placă și filmul pentru că e reflexia în oglindă a felului în care E.L James scrie. Așadar, știi la ce să te aștepți. Altfel, cred că doar curiozitatea sau faptul că e your guilty pleasure te-ar putea mâna către sala de cinema să vezi „Fifty Shades Darker”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.