Sherlock – The Lying Detective

„Sherlock: In saving my life she conferred a value on it. It is a currency I do not know how to spend.”

Ca urmare a evenimentelor care au concluzionat primul episod al acestui sezon, relația dintre Sherlock și John e semnificativ afectată. John nici nu mai vrea să audă de Sherlock după ce Mary a murit tocmai ca să-l apere pe el. În plus, Sherlock promisese că va face orice ca să o mențină pe Mary în siguranță.

Tot la finalul primului episod, reapare întrebarea „Miss me?”, dar de data aceasta pe un CD cu un mesaj video de la Mary. Mesajul e destul de criptic as it is, plus că Mary are un fel ciudat de a vorbi și te face să te gândești că there is more than meets the eye. În plus, vedem în acest episod că mesajul nu a fost doar atât cât am văzut noi la finele primului episod. There is more. Și pe bună dreptate nu ne-au arătat pentru că pe restul mesajului se bazează mai toate acțiunile lui Sherlock din acest episod. Am văzut anterior că Mary îi spune lui Sherlock „Save John Watson.” Inițial bănuiești că se refera la suportul emoțional ca urmare a dispariției ei, însă, după cum am mai văzut până acum, lucrurile nu sunt niciodată atât de simple cu aceste personaje.

Cazul acestui episod e focusat în jurul unui milionar filantrop pe numele său Culverton Smith. Însă, curând vedem că de fapt scopurile lui nu sunt atât de nobile. După ce primește o vizită misterioasă în miez de noapte, lui Sherlock efectiv i se pune pata pe Culverton. Intuiește pe bună dreptate că este un personaj mai mult decât malefic care nu poate fi bănuit, însă, de nici un act negativ pentru că are protecția banilor și a tuturor actelor de caritate pe care le face. Sherlock e convins că straniul Culverton are destule skeletons in the closet, mai mult sau mai puțin proverbiale, și prin urmare va face orice ca să-l provoace să-și declare actele criminale.

Pe parcursul episodului Sherlock poartă în vene o cantitate semnificativă de droguri și starea lui fizică e vizibil afectată. Așadar, nu știm dacă ne putem baza pe ce face sau ce zice în misiunea lui de a-l demasca pe Culverton. Însă, tocmai pe această stare proastă de sănătate mizează Sherlock că va constitui motivul pentru care Watson îi va da din nou atenție și va vorbi cu el.

Watson are parte de răzbunarea și descărcarea emoțională așteptată a sentimentelor negative pe care le ținea la interior, descărcându-se pe Sherlock într-o scenă foarte emoționantă. În plus, avem parte de niște reveal-uri foarte importante pentru finalul acestui sezon. Acest episod mi s-a părut foarte bun din acest punct de vedere pentru că am putut vedea că episodul anterior, pe cât de puțin wow, a fost pregătirea de care aveam nevoie pentru nebunia din acest episod.

Dacă până acum aveam multe întrebări în legătură cu Moriarty, acum avem și mai multe datorită reveal-urilor din acest episod pentru că ne străduim să punem cap la cap informațiile şi să descoperim în ce măsură au acestea legătură cu el. Nu doar Sherlock și John au treabă cu a face deducții. Scriitorii acestui serial ne dau și nouă ocupație din punctul acesta de vedere, în încercarea de a rezolva misterele noi apărute, dar pentru care ne-au lăsat indicii încă din finalul sezonului 3.

Am văzut online multe teorii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în acest episod, însă sunt convinsă că va fi ceva foarte neașteptat pentru că scriitorii ne-au dovedit deja că sunt foarte pricepuți în a ne lasă cu gura căscată când e vorba noi descoperiri. Nu e foarte clar dacă va mai exista un sezon 5 încă, dar eu rămân totuși cu speranța că da sau, dacă nu, măcar sper că acest episod 3 al sezonului 4 va fi epic așa cum doar un episod din Sherlock poate fi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.