Fantastic Beasts and Where to Find Them

“- I don’t think I’m dreaming.

– What gave it away?

– I ain’t got the brains to make this up.”

Something wicked this way comes yet again. „Fantastic beasts and where to find them” e primul dintr-o serie de cinci noi filme din universul Harry Potter, spre fericirea unora dintre noi care mai suntem încă, într-o măsură sau alta, în sevraj după ce filmele Harry Potter s-au încheiat în anul 2011.

De data aceasta ne întoarcem în timp cu vreo 70 de ani față de aventurile lui Harry Potter pentru a face cunoștință cu un nou unlikely hero marca J.K. Rowling pe nume Newt Scamander (numele său complet: Newton Artemis Fido Scamander, interpretat de Eddie Redmayne). Domnul Scamander sosește în New York cu un scop precis însă, cum era de așteptat, are de înfruntat câteva obstacole serioase. El nu vine, cum s-ar zice, cu mâna goală ci cu o geantă care are multe de arătat, însă nu și unui om obișnuit care nu știe despre magie. Newt vine însoțit de o serie de creaturi magice, câteva scăpându-i din posesie și fugind prin New York, în timp ce el trebuie neapărat să le găsească și să le returneze genții lui, pentru că legislația vrăjitorilor din USA nu permitea deținerea acestora din cauza riscului de a fi expusă magia și astfell dată în vileag existența vrăjitorilor.

Ca și cum această alergătură nu ar fi de ajuns, în timp ce creaturile lui Scamander zburdă libere pe străzile New York-ului, încep să se petreacă lucruri ciudate chiar și în accepțiunea vrăjitorilor, mai exact niște distrugeri în oraș dar și alte fenomene care amenință cu expunerea lumii vrăjitorilor. Prin urmare, vina e pusă în cârcă creaturilor lui Newt chiar dacă el evidențiază faptul că aceste creaturi nu sunt periculoase.

Într-adevăr, o altă entitate poartă responsabilitatea pentru haosul produs în oraș, o entitate periculoasă, o forță care ține de lumea întunecată, dar care îi este familiară lui Newt Scamander. Provocarea constă în a controla această entitate și a înfrunta inamici care de-abia încep să se contureze și să-și arate adevăratele intenții. Având în vedere cum se sfârșește acest film, e cât se poate de clar că mai avem multe de văzut și de aflat în legătură cu această poveste care de-abia a început.

books-express.ro

Spre deosebire de seria „Harry Potter”, în acest caz nu avem o carte cu această poveste și nici cu ce va urma, din câte știu. Cartea publicată „Fantastic beasts and where to find them” e de fapt manualul despre creaturi magice folosit de Harry Potter la școală și nu o poveste în sine. Faptul că nu există cărți e un avantaj zic eu, pentru că avem oportunitatea de a fi surprinși cu fiecare film, deși din câte am înțeles indicii mai sunt presărate prin cărțile Harry Potter. Eu citind demult cărțile nu mai îmi amintesc mare lucru. Dar plănuiesc să le reiau.

Scenariul acestui film e scris chiar de J.K. Rowling și prin urmare te poți aștepta la tot ce-i mai bun. Până și regizorul David Yates, care e cel care a regizat ultimele patru filme ale seriei, revine. Prin urmare, o să te simți ca și cum nu ai fi părăsit lumea magiei cu atât de mult timp în urmă, doar te întorci în timp de această dată. Eu de-abia aștept să aflu mai multe despre personajul lui Eddie Redmayne mai ales că au fost pomenite legături cu nume precum Lestrange și Albus Dumbledore.

Dacă ți-au plăcut filmele Harry Potter și elementele care țin de acest univers, sigur îți va plăcea și „Fantastic beasts” care e și el captivant și abundă în elemente magice noi (având în vedere că se petrece în USA unde lucrurile stau diferit față de UK) mai exact, după cum o spune și titlul, facem cunoștință cu numeroase creaturi unele mai fascinante decât altele care dau tare bine pe marele ecran, iar pe unele dintre ele sigur le vei îndrăgi rapid.

Ai văzut „Fantastic beasts and where to find them”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.