Reclamă de Crăciun. John Lewis 2016

Ți-am mai spus că dacă e ceva ce aștept în perioada Crăciunului, pe lângă muzica specifică, băuturi de cafea aromate, dulciuri ispititoare și toată atmosfera aia de cheer and magic, sunt reclamele de sezon. În special, reclama de la John Lewis care e un department store din UK.

În 2012, am descoperit prima dată John Lewis prin reclama lor emoționantă, din acel an, însoțitî de un cover superb făcut de Gabrielle Aplin. E una dintre piesele mele preferate și am ascultat-o aproape obsesiv, atunci în 2012, și chiar cred că e una dintre cele mai frumoase melodii pe care le-am ascultat până acum. De atunci, aștept în fiecare an să văd ce povești au mai născocit și cum le-au pus în practică. E o altă tradiție de sezon pentru mine și la început de noiembrie atenția mea e orientată pe acest brand să prind reclama chiar din momentul lansării.

Anul acesta, reclama au lansat-o pe 10 noiembrie, iar teasers deja am văzut începând de luni când au postat prima dată pe Twitter de pe un cont dedicat campaniei: @bouncing2016. Au pus teasers, dar nu era absolut clar că e vorba despre John Lewis, având în vedere că nu apărea nicăieri numele, doar un hashtag #bouncebounce. Însă, lumea s-a prins repede că e vorba despre noua reclamă de Crăciun.

Povestea acesteia e astfel: vedem o fetița căreia îi place mult să sară în pat sau cu mingea specială de sărit. Însă, nu vedem doar fetița în aceste scene, ci și pe Buster The Boxer care e de fapt personajul nostru principal. După ce mama o convinge să se culce, în ajunul Crăciunului, tatăl ei se străduie afară să monteze o trambulină pentru a fi gata pe dimineața următoare. În timpul serii, vedem însă că trambulina este nu numai o atracție pentru copii dornici de sărituri, ci este și o atracție pentru animăluțe sălbatice precum două vulpi, un bursuc, o veveriță și un arici who seem to have the time of their lives. În acest timp, Buster privește din casă distracția neîntreruptă a animalelor.

Când se face dimineață, fetița aleargă în pijama spre living unde vede surpriza care o așteaptă afară. Tatăl ei îi deschide ușa, iar fetița fuge către trambulină plină de entuziasm, însă cineva i-o ia înainte: Buster, cel care până acum părea că e doar un observator pasiv. Aflăm că, surprinzător, și lui îi place să sară și, prin urmare, e super entuziasmat de trambulina de care se bucură sub privirile șocate ale stăpânilor lui.

Momentul e cel puțin amuzant, dacă nu neașteptat. Sinceră să fiu mă așteptam din nou la o poveste ceva mai emoționantă, poate chiar ușor tristă, însă cei de la John Lewis au spus că după anul trecut (2015), când povestea bătrânelului de pe Lună ne-a emoționat profund pe toți, pe unii poate i-a întristat prea tare. Astfel, au venit cu ceva mai light-hearted anul acesta, cu un outcome neașteptat, însă bine venit, zic eu. Nu zic, însă, că nu mi-ar fi plăcut o poveste în tonul celor din anii trecuți, de fapt asta așteptam și anul acesta pregatită cu pachetul de șervețele.

Melodia de pe fundalul reclamei este un cover al melodiei cântăreței Randy Crawford, „One day I’ll fly away”, melodie pe care am mai avut ocazia să o auzim și în interpretarea lui Nicole Kidman în filmul Moulin Rouge. Varianta din reclamă e interpretată de trupa Vaults și o puteți auzi pe serviciul de streaming muzical preferat.

Din nou, campania John Lewis de Crăciun e atașată unui proiect care își propune protejarea animalelor sălbatice din UK, The Wildlife Trusts, după ce în 2015 parteneriatul a fost cu Age UK. O parte din profituri vor merge către acea organizație. Tot ca parte din campania John Lewis sunt și diferite experiențe pentru potențialii clienți: experiența VR în magazinele lor facilitată de Oculus Rift, filtre de Snapchat și stickere pentru Twitter.

Tu cunoști reclamele de Crăciun de la John Lewis?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.