Burberry și prima reclamă de Crăciun

Azi e 1 noiembrie. Da, mă gândesc că știi deja. Numai dacă nu cumva te-a doborât răceala și patul ți-e cel mai bun companion acum. Oi fi eu captain obvious, but I have a point. Continuă să citești.

Având în vedere că nebunia cu Halloween-ul e pe sfârșite și că magazinele încep să își facă stocul de produse pentru Crăciun, pot să încep să nu mă mai simt așa de vinovată că ascult cântece de Crăciun deja de vreo două săptămâni. Găsesc consolare în faptul că cel mai probabil nu sunt singura care deja face asta. Dar acum începe să fie ok, nu? Suntem în luna noiembrie și toată luna asta e practic încălzirea pentru nebunia ce va fi în decembrie. It’s a given. 

Azi s-a întâmplat ceva care să înceapă să facă simțit spiritul sărbătorii și la fel și atmosfera magică a acesteia. A apărut prima reclamă de sezon. Cu la fel de multă nerăbdare cu care aștept paharele roșii la Starbucks, aștept și reclamele de sezon, să văd cu ce idei au mai venit brandurile. Unele dintre cele mai faine vin din UK, a se vedea cele de la John Lewis care sunt absolut minunate din toate punctele de vedere, plus că e garantat că vei asculta melodia pe repeat.

N-am scris eu multe despre advertising aici pe blog, dar e un subiect care îmi stârnește interesul și despre care citesc (la un moment dat chiar eram tentată de idea de a studia psihologia reclamei, având deja un background în psihologie). Anul trecut am făcut un articol cu reclame de sezon, mai toate din UK însă. Anul acesta o să fiu atentă să-mi lărgesc orizontul.

Chiar dacă nu îți plac reclamele în general, cred că nu poți rămâne indiferent la un clip bine făcut, care știe cum să te atingă și, să fim sinceri, să te șantajeze emoțional. Pe lângă cele care încearcă (și reușesc) să ne stoarcă lacrimi, am o apreciere și pentru cele care se folosesc de umor în așa fel încât să rămână în strânsă legătură, totuși, cu spiritul sărbătorilor. Exemple de ambele părți poți vedea în articolul pe care l-am compus anul trecut (aici).

Reclama despre care ziceam că am văzut-o azi, e o reclamă de la Burberry, brand care anul acesta își celebrează istoria, tradiția și 160 de ani de existență. Au reușit să facă un spot tare bun, zic eu, care poate foarte bine să fie considerat ca fiind un trailer pentru un film despre viața lui Thomas Burberry, fondatorul acestui brand și al faimosului trench coat.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.