Suicide Squad

Probabil cel mai așteptat film de vara aceasta, ”Suicide Squad” s-a lansat cu multe critici negative. Eu așteptam să văd în ce măsură se va ridica filmul, totuși, la înalțimea așteptărilor pentru că, hai să recunoaștem, trailerul arăta destul de bad-ass. Cast-ul era plin de actori cunoscuți și, în plus, este și un film dupa comic books, așadar se anunța ceva fun și cel puțin entertaining. Mai mult, acest ”Suicide Squad” vine cu prezentarea unui nou Joker după ce ultima dată personajul fusese jucat de Heath Legder sub îndrumarea grozavului Christopher Nolan. Așadar, motive erau suficiente ca să te facă să-l vezi pe marele ecran cât mai repede posibil.

”Suicide Squad” vine, cronologic vorbind, în continuarea lui ”Batman v Superman”, la al cărui final Superman moare (sau nu. Eu cred că e chestiune doar de încă un titlu DC că să-l vedem iar alive and well). Vedem semne că oamenii îi simt lipsa și, mai mult decât atât, se simt neprotejați în fața potențialelor amenințări.

Amanda Waller (Viola Davis), cu o funcție înaltă în cadrul Guvernului, are însărcinarea de a pregăti, în caz de nevoie, o echipă aptă de a se confrunta cu pericole în fața cărora oamenii obișnuiți nu ar avea o șansă. Alegerea ei sunt un grup de infractori, meta humans, unii chiar cu puteri supranaturale. Cuvantul cheie aici fiind infractori pentru că în cazul de față nu avem un film cu supereroi, ci mai degraba cu potențiali inamici ai acestora. Waller e convinsă că e unica soluție pentru apărare și va face tot ce-i stă în putință ca să-și realizeze planurile.

După cum o spune și titlul filmului, misiunea pe care o va avea echipa realizată de Waller e una sinucigașă, deci cu sanse foarte mici spre zero de a scăpa cu viață. Dacă nu se supun ordinelor, micile bombe implantate în gât vor fi detonate. Dacă misiunea reușește, li se vor reduce sentințele și eventual li se vor îndeplini anumite cereri. Ah, am uitat să vă spun cine face parte din Suicide Squad, mai exact Task Force X: Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang, Killer Croc, El Diablo, Slipknot, toți sub comanda colonelului Rick Flag (Joel Kinnaman).

Filmul îi scoate clar în evidență și se simte efortul de a ne face să ne atașăm de Deadshot (Will Smith) și Harley Quinn (Margot Robbie) și mare lucru dacă nu vom primi în viitor standalone movies pentru fiecare dintre cei doi. Bineînțeles, toți cei din Suicide Squad au parte de o prezentare necesară și binemeritată, însă Deadshot și Harley Quinn au parte de tratament ceva mai special pe măsura ce evoluează povestea. În cazul lui Harley Quinn e cumva și de înțeles datorită relației pe care o are cu Joker. Astfel, vedem și câteva flash-uri din trecut, un before pentru Harley Quinn, pe când era psihiatră la Arkham Asylum, numele ei real fiind Harleen Quinzel.

Personajul lui Jared Leto, Joker, trebuia să fie un alt highlight al filmului după o promovare intensă și multă atenție dată în presă. În plus, era și multă anticipare pentru că toți așteptam să vedem cum va fi noul Joker. Însă, surprizător sau nu, nu am primit exact ce ne așteptam sau cel puțin nu cât ne așteptam ca durata de apariție în poveste a lui Joker. Într-adevăr, el nu face parte din Task Force X sau Suicide Squad și nici măcar din firul principal al poveștii, însă parcă mi-aș fi dorit să fie ca să văd un rezultat pe masura tam-tam-ului din presa online. Totuși cred că poate vor să-l păstreze strict pentru acțiune head to head to Batman sau pentru un film cu și despre Harley Quinn. Rămâne de văzut.

Per total filmul e fun, entertaining, cu multă acțiune și nelipsitele clișee. Însă dacă e să-l iei la puricat ar fi cel puțin 3 aspecte care par insuficient dezvoltate: felul în care un personaj moare mult prea devreme fără a vedea ce poate el face, felul în care s-a rezolvat situația care amenința viitorul omenirii și chiar felul în care a reieșit Harley Quinn ca un soi de model, când de fapt ea e rezultatul unei relații abuzive, un personaj cu probleme psihice încă nu atât de independentă de Joker pe cum s-ar dori. Da, ok, toti cei din Squad au probleme serioase de confruntat, însă nici unul nu a fost făcut să pară simpatic, drăguț sau agreabil cum a fost făcută să pară Harley Quinn. Poate și în comics e tot așa și știu că nu vrea filmul să ne dea neapărat lecții de moralitate sau exemple de comportament dezirabil, însă eu am simțit că era nevoie de ceva care să balanseze mai evident umorul și aspectul de fun de necontestat al lui Harley Quinn. E doar senzația mea în legătură cu Harley? Maybe it’s just me.

Nu voi face pe hater-ița (mai mult decât am făcut deja) pentru că filmul m-a acaparat chiar și așa cum a fost cu tot cu critici negative. Așa că nu voi mai pune paie pe foc să descurajez pe cei care ar vrea să-l vizioneze, dar și pentru că aș vrea să evit spoilere prea mari. Voi mai spune doar că în ciuda criticilor negative și a controverselor pe care le-au stârnit ”Suicide Squad” și ”Batman v Superman”, eu aștept cu interes și alte filme din universul extins DC pentru că am o slăbiciune pentru filmele cu super eroi și chiar și cu antieroi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.