Younger

Cu două sezoane încheiate și cu al treilea pe cale să se lanseze în septembrie, serialul ”Younger” pare a se fi așezat comfortabil pe micile ecrane din viețile noastre. Eu nu mai țin minte exact cum l-am descoperit, însă știu că m-a prins destul de rapid și asta în mare parte datorită personajelor.

”Younger” e adaptarea cărții cu același nume scrise de Pamela Redmond Satran, o adaptare în episoade de 20 de minute care te fac să dai play și la următorul și la următorul și la următorul…până când realizezi că ai ajuns la zi și ai de așteptat un nou episod încă vreo săptămână dacă nu cumva ”ai norocul” de a fi între sezoane. În principiu e comedie, însă are multe elemente romantice și ceva dramă strecurată printre aventurile personajelor.

La vârsta de 40 de ani, Liza Miller se confruntă cu o situație de criză: a divorțat de soțul ei care, din cauza dependenței de jocurile de noroc, i-a ruinat din punct de vedere financiar, lăsându-i și fără casă. Acum Liza trebuie să reintre în câmpul muncii dupa ani de pauză pentru a se putea întreține pe sine și pe fiica ei adolescentă. Însă găsirea unui job în domeniul în care ea are experiență nu e atât de la îndemână cum și-ar fi dorit și asta datorită faptului că domeniul publishing pare a fi dominat de tineret. Mergând la interviuri, vedem cum vârsta îi stă în calea obținerii unui loc de muncă.

Așadar, prietena ei Maggie îi sugerează să se dea drept o tânără de 26 de ani pentru a-i spori șansele de a se angaja. Nu numai că pe Liza o prinde de minune noul stil, însă reușeste cu succes să obțină un job de asistentă la șefa departamentului de marketing, pe nume Diana Trout, a firmei de publishing Empirical Press. Acum trebuie doar să nu se dea de gol și să-și păstreze cât mai bine secretul în timp ce trebuie să se pună la curent cu social media și tot ce presupun aceste platforme căreia ei îi sunt în mare parte necunoscute.

Bineînțeles, nu se putea să nu fie și un love interest pentru Liza: într-o seară, îl cunoaște într-un bar pe tatuatorul Josh, care se dovedește a fi foarte atras de ea și dornic de a se implica într-o relație serioasă. Liza, deși reticentă inițial, se lasă dusă de val și profită de oportunitatea oferită, în ciuda faptului că Josh e mult mai tânăr decât ea. Oare se va transforma în ceva serios sau se vor despărți ulterior, Liza rămânând cu cineva apropiat vârstei ei? Asta rămâne de văzut.

Dacă încă nu te-am convins îți mai spun că la serial lucrează două dintre persoanele care au lucrat și la serialul ”Sex and the City”: ”Younger” e creat și produs de Darren Star, iar Patricia Field e consultant la partea de haine, ei fiind cei care au creat, respectiv s-au ocupat de partea de haine în cadrul serialului ”Sex and the City”. Așadar, urmărindu-l, ai putea descoperi ceva din farmecul SATC chiar dacă poveștile și subiectele abordate sunt mai diferite.

Îți recomand ”Younger” dacă vrei să vezi ceva ușurel, relaxant și distractiv, dar care se poate lua și în serios. E genul de serial în care conflictele se rezolvă la fel de rapid pe cât au apărut, însă principalul conflict și principala provocare e legată de noul ”rol” luat de Liza și problemele care apar odată cu necesitatea păstrării acestui secret. Sutton Foster e cea care o joacă pe Liza și e un personaj pe care cel mai probabil o să îl îndrăgești pentru că Sutton pare atât de naturală, autentică și simpatică în stângăciile ei, legate de adaptarea vieții ei la una a unei persoane de 20 și ceva de ani, încât te vei atașa rapid de ea.

Sezonul 3 apare pe 28 septembrie și deja s-a confirmat și sezonul 4. Spor la binging!

Tu ai văzut ”Younger”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.