Despre Tomorrowland și reguli de viață

image

Întâmplarea a făcut să merg să văd ”Tomorrowland” (cu întârziere necaracteristică) după ce urmărisem câteva video-uri online care, printre altele, subliniau importanța de a fi cu mintea deschisă, open minded. De a fi deschis la experiențe noi, la idei noi și eventual la a încorpora în structura ta internă aceste lucruri și a fi conștient de lumea din jurul tău. Vă recomand canalul de YouTube Shots of Awe pentru a vedea mai exact la ce mă refer.

Probabil de aceea am fost atât de receptivă la mesajul pe care ”Tomorrowland” a dorit să îl transmită. A fost evident un film țintit în principal către copii deoarece subtitlitatea a fost sub zero. Însă nu m-a deranjat mai deloc. Cum ar putea deranja un film care încurajează dezvoltarea imaginației și creativității folosindu-se de o lume paralelă futuristă și avansată din punct de vedere tehnologic? Și mai mult, atrage atenția asupra acordării importanței generațiilor viitoare și dezvoltării acestora spre a nu se complace în scenarii descurajatoarea privitoare la viitor.

Pe scurt, transmite oricui e dispus să recepționeze să nu renunțe niciodată la visele și planurile proprii de dezvoltare. E un mesaj atât de clișeic, însă cum nu se poate mai potrivit pentru vremurile pe care le traim. Iar când George Clooney, Hugh Laurie și copii actori foarte talentați ajută la diseminarea acestui mesaj, recepționarea acestuia devine irezistibilă.

Iar lumea paralelă foarte dezvoltată despre care vorbeam mai sus? A devenit posibilă pentru că oameni visători din diverse domenii au lucrat împreună pentru același scop: de a crea o lume mai bună. Problema e că azi auzim mai des că în societate se aplică mai degrabă principiul individualității. Însă progresul e mult mai optim când e vorba de cooperare, muncă și brainstorming în echipă.

În acea lume paralelă stătea scris, pe un perete, un citat al lui Albert Einstein: ”Imagination is more important than knowledge.” Înainte să săriți în sus și să protestați că nu e adevărat și că, de fapt, cunoștințele sunt foarte importante, am să vă ofer contextul și continuarea acelei afirmații: ”For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.”

Cred că aceasta e o notiță esențial de adaugat la ”Lucruri de avut în vedere în viață”. În timpul școlii nu prea facem altceva decît să acumulam informații, de aceea e foarte important ca în timpul liber să ne alimentăm imaginația și să o lăsăm să-și mai și facă de cap pentru a putea parcurge și acele cărări nebătătorite și pentru a vedea unde ne duc. Am putea fi chiar surprinși. 

Însă dacă frica de necunoscut ne amenință sau obstacolele ne încetinesc evoluția și demersul lucrurilor și ne descurajează în a ne urma visele, conform filmului, e bine să ne mai adăugăm încă o notiță la ”Lucruri de avut în vedere în viață”:

”Two wolves are fighting. One is darkness and despair. The other one is light and hope. Which one is going to win? 

The one you choose to feed.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.