movie. Beautiful Creatures (Cronicile Casterilor: A 16-a lună)


Nu găsisem informația asta inițial, dar așa m-am bucurat când a început proiecția și am văzut că e digital. Ca un copil în ziua de Crăciun. Chiar și trailer-ele dinaintea filmului au fost în format digital. Vă puteți imagina că se vedea demențial. Așa îmi place când un film e digital pentru că e ca și cum ai sta în confortul casei și te-ai uita la un tv mare la film în format HD. E mult îmbunătățită experiența vizionării filmului în cinema când îl vezi în format digital și nu de pe rolă. După cum vă puteți da seama am fost la Odeon Cineplex. Deși e mai departe de mine decât CinemaCity, îmi place mai mult acolo pentru că mi se pare mai bun sunetul și datorită cardurilor de cinefili cu care ai reduceri. Ca să adun stele și pentru calitate, aleg să merg la Odeon la cinema.

Ca de obicei, m-am uitat inițial la trailer și m-a convins să-l văd faptul că joacă actori tare buni precum Viola Davis, Emma Thompson, Jeremy Irons. Mai apoi se aude melodia de la Florence and the Machines și m-am gândit că măcar o atmosferă faină trebuie să aibă filmul asta dacă povestea nu va fi mare lucru. Deși pare destul de previzibilă povestea totuși te surprinde cu unele răsturnări de situație. E emoționant, amuzant pe alocuri. Mi-au plăcut și actorii care îi joacă pe Lena (Alice Englert) și Ethan (Alden Ehrenreich). Foarte credibili și cu o chimie bună necesară unui astfel de cuplu. E plăcut să vezi că vin din urmă actori tineri tot mai talentați pentru că deja devenea plictisitor să auzim numai de Stewart și Pattinson. Și noile filme nu dezamăgesc în privința asta. 

Deși e după o carte din categoria young adult și povestea nu e neapărat originală, modul în care e spusă e mai diferit și pe mine filmul nu m-a plictisit deloc. Ba chiar nici nu am simțit când au trecut două ore. Am ieșit cu zâmbetul pe buze din sala de cinema. E vorba despre povestea de dragoste dintre Lena (caster) și Ethan (muritor). Lena urmează să împlinească 16 ani și, odată cu această vârstă, va fi atrasă fie de lumină fie de întuneric în funcție de her true nature. Problema e că există un blestem în familia Lenei care îi cam anulează șansele de a trece de partea luminii. Pe parcursul filmului, încearcă să găsească soluții de a rupe blestemul. Mai încearcă și să-l țină pe Ethan departe pentru a nu ajunge victimă colaterală cu ocazia potențialei ei treceri de partea răului. Însă Ethan are un rol cu mult mai important în viața ei decât au crezut cu toții. LITTLE SPOILER: No spell can keep them apart. 😉

Bineînțeles, Jeremy Irons, Emma Thompson și Viola Davis își îndeplinesc sarcina de a livra un personaj bine jucat și, chiar dacă ai putea avea rețineri în a vedea filmul, cei trei te-ar putea convinge că a meritat totuși. După cum am menționat mai sus, Lena și Ethan fac un cuplu destul de autentic (cât de autentic poate fi un cuplu format dintr-o vrăjitoare și un om fără puteri supranaturale). Mie chiar mi-a fost simpatic actorul care l-a jucat pe Ethan și mi-ar plăcea să-l văd și în alte producții..

Știi că te-a atins la suflet un film, când pleci acasă cu dorința de a citi cartea și cele care îi urmează și, mai ales, te-a convins să citești poezii de Charles Bukowski, care e mult pomenit în film fiind printre autorii preferați ai acestui tânăr cuplu. Vedeți? Incă un bonus: Încurajează tineretul să citească. 

Știu că nu e cel mai bun film ever, but somehow works for me. Hai să nu fim snobi. E totuși din categoria young adult și ținta sunt cei care probabil au citit și seria „Twilight” (guilty!). Așa că nu e cazul să ne activăm our highest standards. Bineînțeles, e și o chestiune de gusturi. Mie îmi plac genul acesta de povești și de aceea voi citi și cărțile. Am obsevat că fanilor carților nu le-a prea plăcut filmul pentru că sunt multe lucruri modificate. La urma urmei la ce să te aștepti? Nu are cum să fie superfidel cărții. Mai trebuie sacrificate unele aspecte ca să iasă ceva coerent și să te mai și țină în scaunul de cinema. Mie mi-a plăcut filmul foarte mult. Parcă nu voiam să se termine. Să sperăm că va avea succes la box office ca să vedem și o continuare. O să citesc și cartea și probabil voi face un review ca să-mi expun obiecțiile referitoare la ecranizare :))

Vă las cu trailer-ul. Mergeți și vedeți filmul! Rulează la ambele mall-uri în Cluj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.