Well done 2012, Wellcome 2013

sursa Tumblr

Cum sunteți în 2013? How’s 2013 treating you so far? Eu din 2012 am adus în 2013 o răceală strașnică ce nici cum nu vrea să se despartă de mine oricât m-am rugat de ea. Da’ nu-i bai, ca o voi convinge cu toate medicamentele posibile, care se vând fără rețetă, până pleacă ea plictisită. Deja sunt la al 5-lea tip de medicament de răceală. Pare să funcționeze. Dar la fel a fost și cu celelalte so… We’ll have to wait and see.

Ca să trecem la o notă mai optimistă voi vorbi puțin despre neobositele și mult adoratele rezoluții pe care toata lumea și le stabilește înainte să înceapă un an nou. Mai degrabă cred că e ceva de gen love-hate relationship cu aceste rezoluții. De data asta am zis hai să încerc să îmi stabilesc și eu câteva. Dar în minte îmi veneau doar lucruri de genul „să îmi mearga bine în carieră”, „să scriu mai des pe blog”, „să fac mai multă mișcare”, „să mănânc mai sănătos” etc. În general, „să fie mai bine”. Dar acest ”în general” e problema. La fel și nespecificitatea rezoluțiilor e capcana în care reușesc să cad de fiecare dată când plănuiesc ceva și la fel, probabil, și majoritatea persoanelor. Am observat că dacă chiar vrei să faci ceva trebuie să ai țeluri specifice și să-ți stabilești un program acolo unde e cazul. Chestii de genul „să mănânc mai sănătos” nu prea merg. Mai degrabă trebuie transformat în ceva de genul „voi manca în fiecare zi cel puțin 2 legume și 2 fructe”. La fel și în cazul celorlalte rezoluții. Trebuie să știi exact ce ai de făcut, să știi cum să faci și să crezi că ești și capabil. Mai exact să dispui de autoeficacitate. Așadar, treaba asta cu rezoluțiile nu e asa de simplă cum pare, dar e realizabilă cu puțină organizare. 

                                                                        sursa Tumblr

Pentru cei care nu și-au stabilit rezoluțiile pentru 2013 mai există totuși o speranță. În plus, simt nevoia să mă revolt și eu cum o fac cei partial sau total împotriva Valentine’s Day, care zic ”de ce trebuie o ocazie anume să fii romantic sau să faci cadouri persoanei iubite…”. La fel și cu rezoluțiile. Începerea unui nou an nu e singura ocazia când poți să faci rezoluții. Poți începe și de acum și de maine și de când vrei tu. De asemenea, o perioadă lungă de timp (de ex: un an) nu ajută întotdeauna. Ați auzit de celebra expresie „baby steps”. La fel și cu noile comportamente pe care vrei să le integrezi în viața ta. Întâi stabilești perioade mai scurte pe parcursul cărora exersezi comportamentul. Foarte pe scurt cam așa sta problema. Așa că nu vă panicați. One step at a time.

sursa mindbodygreen

În ultimul rând, că va fi bun 2013 sau va fi rău rămâne de văzut. Bineînțeles că un nou an aduce cu sine atât evenimente bune cât și evenimente mai puțin bune în viața personală. Și asta e bine pentru că odată cu ele vin și lecții de viață, ocazii să evoluăm ca persoane, să devenim mai buni (vezi Cloud Atlas). Ceea ce contează e cum le facem față, cum ne confruntăm cu ele. O abordare din psihologie spune că nu evenimentele respective ne întristează sau ne fac mai fericiți, ci felul în care le interpretăm. De aceea, persoane diferite în situații asemănătoare pot reacționa diferit. Așadar, odată cu noul an nu ar strica să ne impunem câteodată să ne mai schimbăm perspectiva asupra vieții dacă lucrurile nu sunt așa cum am vrea noi să fie. Ar fi bine să încercăm de asemenea, uneori, să fim mai flexibili în gândire și mai deschiși la noi idei.

Și dacă asta nu funcționează și tot sunteți afectați într-o zi de anumite probleme atunci luați o pauză și relaxați-vă. Take a deep breath! Încărcați-vă cu energie și reluați viață în stăpânire cu mai mult optimism. Mergeți la un Starbucks, ascultați o melodie care știți că vă binedispune, citiți o carte bună sau urmăriți un serial de comedie. La mine cel puțin funcționează 🙂

nu mă pot abține să vă fac sugestii de feel good songs :

Lovely Katy Perry:

Here I’m a little biased:

Always makes me dance:

About wings:

This is classic:

Filmul acesta mi-a adăugat piese The Beatles în playlist:

Și un buntzi buntzi autohton:

ENJOY LIFE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.