Ides of March

Stephen Meyers: 

I’ll do or say anything if i believe in it. But i have to believe in the cause.

Filmele politice nu sunt my cup of tea și, de aceea, am tot amânat să văd filmul acesta. Dar tot am cedat până la urmă din cauză că joacă Ryan Gosling. Cine altcineva m-ar putea face să mă uit la un film cu un potential mare de a mă plictisi? Și a mai fost întâmplarea că văzusem reclama pe HBO că “urmează premiera” la „Ides of March” și cum oricum voiam să mă uit la un film, Kablam! Ryan Gosling a fost să fie. Adică „Ides of March” a fost să fie.

În primul rând, great acting. George Clooney își joacă bine rolul de politician, atât ca gestică din timpul   susținerii de discursuri cât și ca fel de a vorbi. A reușit să mă facp să-l urăsc până la final. Sau să-I admir ambiția cu care se îndrepta către scopul propriu? Its still debatable. Întâmplarea face că a și regizat și scris filmul acesta. Un fel de Sergiu Nicolaescu în devenire. Ryan Gosling e și el la nivelul asteptărilor mele, joaca tare bine rolul unui om un pic prea bun pentru politică. Stephen e personajul principal, greșeala lui e că a crezut prea mult în omul pentru care lucra, i-a fost loial mai mult decât i-ar fi fost lui bine, dar a reusit și el să “evolueze” și să devină la fel de sneaky precum cei din mediul în care lucra și el.  Philip Seymour Hoffman e cel al cărui personaj rămâne totuși integru până la final.

Efoarte interesant că filmul are o structura ciclica. Se termina la fel cum a început. Power means lots of compromise and the ability to sacrifice good morals for the sake of it. No matter what, your soul will be messed with. Vedem cum lupta pentru putere continuă să facă collateral damage.

Nu deviază de la idea generală despre politică și politicieni, vedem discursuri spuse cu suflet, dar nu din suflet, vorbe mincinoase, interese, santaj, mită. Stephen renunță și el la integritate, loialitate, la acest gold standard datorită ambiției de a rămâne în continuare pe pozitie de consultant. Sau nu? Oricum mie mi-a lasat filmul senzatia că poate s-a luptat cum a știut mai bine pentru ca în final totuși să rămână fidel adevărului. Who can know?

Oricum, avem un insight revelator pentru cei care nu prea știu politică (eu). The closest I got to american politics a fost cu ocazia alegerilor prezidențiale americane de anul acesta. Eram curioasă cum se întâmplă “bâlciul” la ei și de ce e așa important mult pomenitul stat Ohio.

În ceea ce privește filmul, mi s-a parut foarte interesant să văd o perspectivă a ceea ce se întâmplă în spatele unei campanii politice. Eu zic că merită văzut. Dacă nu pentru subiect, măcar pentru Ryan Gosling.OK, termin.

Vizionare placută! Dacă v-am convins.

Vă las și un trailer:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.