Book recommendation. Dr. David J. Schwartz – Puterea magică a gândului

     Sau precum o spune și titlul în limba engleză: „The magic of thinking big”. Exact asta te și învață cartea. Să nu-ți fie teamă să țintești sus. De asemenea, reprezintă și o bună sursă de motivare în cazul în care ai inițiat ceva și a început să-ti scape din vedere motivul pentru care te-ai apucat de acel lucru in the first place.

     Deși cartea a fost lansată la începutul anilor 60, veți descoperi ca e mai mult decât actuală și vă veți da seama, probabil, cât de puțin a evoluat omenirea în termeni de gândire. Cum continuăm să refacem aceleași greșeli și cât de puține valori s-au internalizat pe parcursul a 50 de ani.

     Totuși cartea are un ton optimist pe parcurs, iar autorul se folosește de propriile experiențe în alcătuirea acestui „ghid” pentru reușită în orice activitate ți-ai propune. Se folosește chiar și de principii psihologice pentru orientarea cititorului, lucru care a constituit un plus pentru mine. Nu e doar vorbărie motivațională și păreri subiective. Deși majoritatea exemplelor sunt luate din lumea afacerilor veți vedea că sfaturile și învățăturile sunt valabile indiferent de domeniu.

„Oamenii care cred ca pot muta munții din loc îi mută. Oamenii care nu cred că îi pot muta nu-i pot muta. Încrederea atrage dupa sine capacitatea de a face un lucru. … Omul este produsul propriilor gânduri. Trebuie să crezi în lucruri mari. … Să pornești în dobândirea succesului cu convingerea că poți reuși în viață. Trebuie să crezi că ai puterea de a înfăptui lucruri mărețe și să te dezvolți.”

„Acțiunea vindecă teama. Izolează-ți teama și apoi întreprinde acțiuni constructive! Lipsa de acțiune – a nu face nimic în privința unei situații – intensifică teama și-ți distruge încrederea în sine.”

„Nu lăsa gândirea tradițională să-ți paralizeze mintea! Fii receptiv la idei noi! Experimentează! Încearcă abordari noi! Susține progresul în tot ceea ce faci!”

„Asigură-te că mediul în care trăiești este în favoarea ta, iar nu împotriva ta! Nu le îngădui forțelor opresive – oamenii negativiști, care îți spun că nu poți face diverse lucruri – să te facă să gândești ca un om învins!”

„Acceptă diferențele și limitările oamenilor. Nu te aștepta ca cineva să fie perfect. Nu uita, cealaltă persoană are dreptul să fie diferită. Și nu face pe reformatorul.”

     Acestea sunt doar câteva dintre sfaturi. E genul de carte care ar trebui citită cel puțin o dată pe an. Asta ca să-ți reamintească ceea ce e cu adevărat important și, de asemenea, să transmiți mai departe ceea ce tu înveți. Încearcă să-i inspiri și tu pe ceilalți la fel cum încearcă și această carte să facă pentru tine.

Sper că v-am stârnit interesul ca să o citiți 🙂 Cartea e apărută la editura Curtea Veche.

Enjoy!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.