Prima postare

“ Este 30.12 trecut de 01.30 a.m, si blogul meu incepe sa respire pe www. …” usor penibil
Probabil la fel de greu incepe sa capete forma orice idee, orice experienta care urmeaza sa se materializeze intr-o carte. Probabil ca orice autor se lupta ca lipsa cuvintelor, lipsa unor exprimari coerente si inteligente la inceputul muncii lui. Insa in timp persevereaza. Scrie o zi intrega, sterge tot ce a scris. In ziua urmatoare la fel. Apoi crede ca nu mai are nici un rost sa se mai chinuie ca si asa nu va iesi nimic. Pana cand intr-o zi isi ia avant si e chiar usor mandru de ce a fost in stare sa faca. Se duce la somn, sau nu, multumit ca a realizat ceva. Si astfel incepe sa prinda contur o mare poveste. O carte care poate intr-o zi va schimba definitiv viata cuiva. O carte care va deveni foarte apreciata, poate chiar bestseller, o multime de oameni ajungand sa se identifice cu ea la un asemenea nivel incat ea va fi citita si recitita, recomandata, imprumutata altor oameni. Astfel devenind parte din viata fiecaruia o citeste.
Sigur si tu cel care vei citi la un moment dat aceste cuvinte poti sa te gandesti macar la o carte care te-a cuprins total cu lumea ei, cu personajele ei incat in momentul in care ai terminat-o cu greu ai reusit sa te desprinzi cu adevarat de ea si de ceea ce a insemnat pentru tine. La fel si eu am citit carti captivante (nu prea multe deocamdata) care m-au atras in atmosfera lor. Nu demult am citit o carte care trata un subiect absolut interesant pentru mine, la momentul ala m-a impresionat si inca ma intriga cum de pana acum nu i-am dat atentie. Idea e ca terminand-o, dar ramanand cumva inca tot in complexitatea lumii ei, am inceput sa citesc o alta care avea ca personaj tot acel gen de fiinte care mi-au trezit interesul. De aceea am si ales sa o citesc. Si am descoperit ca e foarte greu, fiind inca cu mintea fixata la cartea initiala, sa ma integrez in lumea oferita de aceasta noua carte. Ceea ce e usor frustrant deoarece atunci cand citesc o carte imi place sa ma implic, sa fac parte din ea, sa ma concentrez la ceea ce ea inseamna, inca de la inceput, si nu puteam. Bineinteles pe masura ce inaintam cu cititul acest lucru a fost indeplinit insa nu de la inceput. Astfel, mi-am descoperit un nou gen de frustrare, daca se poate numi asa, si am decis ca intre carti totusi e bine sa existe cateva zile pauza pentru a putea sa ma bucur la modul cat mai deplin de o noua lectura.
O fi din cauza ca fiecare carte are un minim impact asupra noastra chiar daca nu ne dam seama pe moment, poate ca descoperim mai tarziu, poate niciodata. Mie imi place sa citesc si daca e sa exista vreo tema care ma intereseaza nu spun nu unei carti bune.
Poate in viitor voi scrie si despre cartile mentionate mai sus atata timp cat inca sunt “proaspete” in mintea mea. Voi incerca sa ma reintegrez pe rand in lumile lor pentru a varsa putin din esenta lor si a mea, dar asta in alte randuri…

Un comentariu

  1. Tocmai am inceput sa citesc si blog-ul pare f. promitator. Modul in care scri e super cool pentru ca cel putin eu de abea astept sa citesc urmatorul blog.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.